Combineert je je mantelzorgtaken met een baan? Dan ben je niet de enige. Van de mantelzorgers tussen de 18 en 64 jaar heeft meer dan 80% betaald werk. Wat kan jou helpen om je mantelzorgtaken te combineren met je werk? We geven vier tips.

Tip 1: Doe de 3-minutencheck ‘Hoe combineer je werk en mantelzorg’
Hoe gaat de combinatie van werk en mantelzorg je af? Sta even stil bij jezelf en breng in 3 minuten jouw situatie in kaart. Ga direct naar de 3-minutencheck.

Tip 2: Breng in kaart wat energie kost, en wat energie geeft

Houd je energie goed in de gaten. Wat doe je op een dag en hoe voel je je daarbij? Houd een week lang bij welke activiteiten energie geven en welke juist energie kosten. Denk daarbij aan activiteiten thuis, bij degene waarvoor je zorgt, op het werk of in je vrije tijd. Houd ook bij of je goed hebt geslapen. Was de batterij weer opgeladen de volgende dag?

Tip 3: Bespreek de situatie op uw werk
Kun je jouw mantelzorgsituatie op het werk bespreken? Vaak is de leidinggevende de eerste waar je naartoe stapt. Op de website van MantelzorgNL vind je tips om zo’n gesprek voor te bereiden. Praat je liever met iemand anders? Kijk of er in jouw organisatie of bedrijf een vertrouwenspersoon is waar je terecht kan.

Tip 4: Leer hoe je werk en mantelzorg beter kunt combineren
Valt de combinatie van werk en mantelzorg je zwaar? Bedenk dan of je de ééndaagse training ‘Combineren van werk en mantelzorg’ van Markant zou willen volgen. Kijk in de agenda voor meer informatie en aanmelding. Kun je moeilijk tijd vrijmaken om een training te volgen, dan is de zelfhulpcursus ‘Werk en mantelzorg’ van het Coronel Instituut misschien iets voor je.