Combineert u uw mantelzorgtaken met een baan? Dan bent u niet de enige. Van de mantelzorgers tussen de 18 en 64 jaar heeft meer dan 80% betaald werk. Wat kan u helpen om uw mantelzorgtaken te combineren met uw werk? We geven vier tips.

Tip 1: Doe de 3-minutencheck ‘Hoe combineert u werk en mantelzorg
Hoe gaat de combinatie van werk en mantelzorg u af? Sta even stil bij uzelf en breng in 3 minuten uw situatie in kaart. Ga direct naar de 3-minutencheck.

Tip 2: Breng in kaart wat energie kost, en wat energie geeft

Houd uw energie goed in de gaten. Wat doet u op een dag en hoe voelt u zich daarbij? Houd een week lang bij welke activiteiten energie geven en welke juist energie kosten. Denk daarbij aan activiteiten thuis, bij degene waarvoor u zorgt, op het werk of in uw vrije tijd. Houd ook bij of u goed hebt geslapen. Was de batterij weer opgeladen de volgende dag?

Tip 3: Bespreek de situatie op uw werk
Kunt u uw mantelzorgsituatie op het werk bespreken? Vaak is de leidinggevende de eerste waar je naartoe stapt. Op de website van MantelzorgNL vindt u tips om zo’n gesprek voor te bereiden. Praat u liever met iemand anders? Kijk of er in uw organisatie of bedrijf een vertrouwenspersoon is waar u terecht kan.

Tip 4: Leer hoe u werk en mantelzorg beter kunt combineren
Valt de combinatie van werk en mantelzorg u zwaar? Bedenk dan of u de ééndaagse training ‘Combineren van werk en mantelzorg’ van Markant zou willen volgen. De eerstvolgende kans om mee te doen is op zaterdag 19 maart. Voor meer informatie en aanmelding, klik hier. Kunt u moeilijk tijd vrijmaken om een training te volgen, dan is de zelfhulpcursus ‘Werk en mantelzorg’ van het Coronel Instituut misschien iets voor u.