Bent je een beroepskracht en kom je in contact met cliënten met een mantelzorger? Vandaag start onze actie ‘Bedank uw mantelzorger’. Help mee, vraag actiekaarten aan en verspreid ze onder je cliënten.

 

Op 11 mei 2022 is de actie ‘Bedank uw mantelzorger’ gestart. Het is voor het 6e jaar op rij dat Amsterdammers via deze actie hun mantelzorger persoonlijk kunnen bedanken voor alle hulp en ondersteuning. De mantelzorger ontvangt per post een persoonlijke noot van degene voor wie hij of zij zorgt samen met een attentie.

 

Beroepskrachten in zorg en welzijn kunnen bij Markant actiekaarten opvragen om aan cliënten uit te reiken
Met de actie ‘Bedank uw mantelzorger’ kunnen Amsterdammers die chronisch ziek, psychisch ziek of dement zijn, een familielid of naaste bedanken voor de zorg die zij geven. “Mantelzorgers weten vaak wel dat iemand blij is met de hulp en zorg, maar een handgeschreven bedankje kan een mantelzorger veel goed doen!” weet Karin de Roo, manager van Markant. De afgelopen jaren hebben jaarlijks tussen de 800 en 1000 mantelzorgers via deze actie een bedankje ontvangen.

Nieuwe energie en blijdschap
Een bedankje van degene voor wie je zorgt, kan veel betekenen voor de mantelzorger en nieuwe energie geven. Neem mantelzorger Joris. Hij was blij verrast door het kaartje dat hij van zijn moeder ontving: “Lieve Joris, jij staat altijd naast ons, luistert naar alle zorgen, en wijst naar de positieve dingen en de hoop van morgen. Trots dat jij mijn zoon bent!” Joris: “Ik zorg met plezier voor mijn moeder en ik weet wel dat ze het waardeert, maar zo’n bedankje doet mij toch heel veel.”

Oproep aan beroepskrachten in zorg en welzijn
Markant roept beroepskrachten in zorg en welzijn op om actiekaarten bij Markant op te vragen en onder cliënten te verspreiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de actiekaart aan de cliënt aan te bieden en hem/haar uit te nodigen om met de actiekaart zijn/haar mantelzorger te bedanken. Ook kunnen beroepskrachten de kaart invullen namens een cliënt, wanneer er alleen telefonisch contact is. Markant zorgt er vervolgens voor dat de mantelzorger de persoonlijke noot en attentie per post ontvangt.

Actiekaarten aanvragen

  • Beroepskrachten die geen actiekaarten hebben ontvangen of meer kaarten willen bestellen, kunnen dat doen via dit online aanvraagformulier.
  • Amsterdammers die hulp krijgen van naasten of familieleden, maar geen professionele zorg hebben, kunnen een actiekaart opvragen bij Markant (T 020 886 88 00).

BESTEL ACTIEKAARTEN

Meer informatie
Voor meer informatie over de actie kun je contact opnemen met Markant:
T: 020 886 88 00
E: info@markant.org

Over de actie
Je kunt t/m 15 juli actiekaarten bestellen.
Zorgvragers kunnen tot en met 31 augustus 2022 hun actiekaart insturen.
De attenties worden bijgesloten zolang de voorraad strekt.
Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.