De Amsterdam City Swim bestaat 10 jaar en daarom wordt er op zondag 28 augustus 2022 groots uitgepakt. Door mee te doen draag je bij aan onderzoek naar de ziekte ALS en een betere kwaliteit van zorg en leven voor deze patiënten en hun naasten.

In 2011 begonnen 14 vrienden een inzamelingsactie voor ALS, de dodelijke zenuw-spierziekte waar hun vriend Weert-Jan Weerts aan leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen en donaties besloten ze de actie uit te bouwen. Inmiddels is Amsterdam City Swim een jaarlijks terugkerend evenement waaraan duizenden mensen meedoen. De stichting wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS en om de kwaliteit van leven van ALS-patiënten te verbeteren.

Spring de Amsterdamse grachten in en zwem mee tegen de dodelijke ziekte ALS. Er hebben zich al bijna 1000 mensen aangemeld.

Waar

De start is aan de Keizersgracht. Het eindpunt, waar ook de prijsuitreiking en de afterparty is, is op het Marineterrein. Daar wordt ook bekend gemaakt welk bedrag de zwemmers samen hebben opgehaald.

Hoe laat

Om 10.30 springen de junioren in het water, gevolgd door de sportieven om 12.30 uur en vanaf 13.00 uur de overige zwemmers. De laatsten komen rond 17.00 uur uit het water.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden op de site van Amsterdam City Swim.