Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie… Als je zorgt voor iemand met dementie heb je je dat vast vaak afgevraagd. Je hebt nu de kans om een unieke ervaring op te doen. Met een virtual reality bril kun je ervaren hoe het voelt om met dementie te leven.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar, maar tegelijk ook heel waardevol. Voor jouw naaste, maar vaak ook voor jezelf. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. 

Deze kennis helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw naaste met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het gemakkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan je eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is. 

De Dementiebril is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Dit kun je verwachten

  • Na ontvangst krijg je een instructie van 10 minuten.
  • Daarna krijg je de virtual reality Dementiebril op en start je beleving. Dit duurt 15 minuten.
  • Tot slot volgt een nagesprek waarin je met een deskundige over je bevindingen te praten. Dit duur 20 minuten.

 

Waar
The Beach, Notweg 38, 1068 LL in Amsterdam

Wanneer en hoe laat
Woensdag 21 december.
Er zijn 2 tijden waarvoor je je kunt inschrijven: om 14.00 uur en om 15.00 uur.
Het programma duurt circa 45 minuten. We vragen je 10 minuten van te voren aanwezig te zijn.

Voor wie
Deze beleving is voor mensen die intensief zorgen voor een naaste met dementie.

Deze beleving wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West. Om die reden hebben mensen uit dit stadsdeel voorrang bij aanmelding, wanneer er meer aanmeldingen dan plekken zijn.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je vragen, bel dan met Markant op (020) 886 88 00.