Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie… Als je zorgt voor iemand met dementie heb je je dat vast vaak afgevraagd. Je hebt nu de kans om een unieke ervaring op te doen. Met een virtual reality bril kun je ervaren hoe het voelt om met dementie te leven.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar. Voor jouw naaste, maar vaak ook voor jezelf. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Het inzicht dat je opdoet in deze ervaring is heel waardevol in het omgaan met jouw naaste met dementie. De kennis die je opdoet, helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw naaste met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan je eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is. 

De Dementiebril is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Dit kun je verwachten

  • Na ontvangst krijg je een instructie van 10 minuten.
  • Daarna krijg je de virtual reality Dementiebril op en start je beleving. Dit duurt 15 minuten.
  • Tot slot volgt een nagesprek waarin je met een deskundige over je bevindingen te praten. Dit duur 20 minuten.

Voor wie
Deze beleving is voor mensen die intensief zorgen voor een naaste met dementie.

Waar, wanneer en hoe laat
Maandag 17 april 2023.
Stadsdeel Zuid.

Tijd en locatie zijn nog niet bekend. Inschrijven is daarom nog niet mogelijk. Houd onze website in de gaten. Zodra tijd en locatie bekend zijn, melden we dat hier en komt het aanmeldformulier beschikbaar.

Deze beleving wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuid. Om die reden hebben mensen uit dit stadsdeel voorrang bij aanmelding, wanneer er meer aanmeldingen dan plekken zijn.

Vragen?
Bel ons op (020) 886 88 00.