Deze training is wegens omstandigheden geannuleerd. Hou onze agenda in de gaten voor nieuwe data.
Vaak denken we bij verlies aan doodgaan. Maar als mantelzorger kun je ook te maken krijgen met verlies en rouw terwijl je partner, kind, ouder of andere naaste in leven is. Hoe (h)erken je dit proces en hoe geef je het een plek?
Als je naaste steeds zieker wordt en/of minder kan, of wanneer het contact en de relatie met degene voor wie je zorgt verandert, kun je dit proces als verlies en rouw ervaren. Je hebt het gevoel dat je iemand aan het verliezen bent, terwijl hij of zij er (nog) is. Bijvoorbeeld als je naaste dementie heeft en het contact maken steeds moeilijker wordt. Of als je naaste na een beroerte niet-aangeboren hersenletsel heeft en van gedrag of persoonlijkheid is veranderd. Of wanneer je naaste een psychiatrische aandoening heeft, waardoor de afstand steeds groter wordt. Hoe erken en herken je dit proces en hoe geef je het een plek in je leven?
De bijeenkomst gaat in op de volgende onderwerpen:
- Wat verstaan we onder levend verlies?
- Mogelijkheid tot delen van ervaringen;
- Verschillende manieren van omgaan met levend verlies;
- De verschillende fases van rouw.
Voor wie
Deze bijeenkomst is voor mantelzorgers in Zuid die gevoelens van verlies en rouw ervaren met betrekking tot de naaste voor wie zij zorgen.
Wanneer en hoe laat
Woensdag 23 november van 11.00 tot 13.00 uur.
Waar
Buurtkamer Baarshaven, Baarsstraat 31, 1075 RV Amsterdam.
Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor mantelzorgers uit Zuid.
Aanmelden
Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan met onderstaand formulier, of bel ons op (020) 886 88 00.