Bent u mantelzorger?  Zorgt u langdurig en intensief voor een familielid of andere naaste met een ziekte of beperking?  Merkt u dat de zorg steeds meer van u vraagt? Dan is de gratis cursus ‘De Zorg de Baas’ misschien iets voor u.

Inhoud cursus
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin u leert hoe u de balans vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor uzelf. U krijgt tips om de zorg zo te regelen dat u meer energie overhoudt. Ook krijgt u handreikingen om beter te reageren op gedrag van degene die u verzorgt, meer te genieten en minder te piekeren en meer tijd vrij te maken voor uw eigen behoeften en wensen.

Meriam (41) volgde de cursus ‘De zorg de baas’: ” Ik zorg al jaren voor mijn moeder die op jonge leeftijd dementie kreeg. Mijn oudere broer ging met 18 jaar het huis uit en mijn vader en ik bleven achter met alle zorg. Ik merkte dat mijn vader het fijn vond als ik de zorg- en regeltaken op me nam, dus deed ik dat. Maar het werd steeds meer en ik vond het steeds moeilijker om mijn grenzen aan te geven. Mijn huisarts en maatschappelijk werkster zagen dat ook en wezen me op de cursus De zorg de baas van Markant. Meteen na de eerste bijeenkomst voelde ik al een last van mijn schouders vallen. Ik was niet de enige en er waren zoveel ondersteuningsmogelijkheden waar ik niet van af wist. Daarnaast is er ruimte voor vragen en is de training heel praktisch. Wat mij betreft een aanrader.”

Onderwerpen in de cursus:

  • Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

Wanneer en waar?
Wanneer
: Vrijdag 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december (5 bijeenkomsten) van 13.00 tot 15.30 uur
Waar: NoLimit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam

Voor wie?
Voor mantelzorgers

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via tel. 020 – 886 88 00 of mail naar info@markant.org onder vermelding van: cursus ‘De Zorg de Baas’ november 2021 , uw naam, adres en telefoonnummer.