Zorgt u langdurig en intensief voor een familielid of andere naaste met een ziekte of beperking? Merkt u dat de zorg steeds meer van u vraagt? Dan is de cursus ‘De zorg de baas’ iets voor u.

In 5 bijeenkomsten leert u de balans te vinden tussen zorgen voor uw naaste en zorgen voor uzelf. U krijgt tips hoe u meer energie overhoudt, door de zorg anders te regelen. En u krijgt handreikingen om meer te genieten en meer tijd vrij te maken voor uw eigen behoeftes en wensen. Daarbij kunnen de deelnemers elkaar onderling steunen en van tips voorzien 

Oud-deelnemer Anne vertelt:
“De cursus ‘De zorg de baas’ doet zijn naam echt eer aan. Dankzij de cursus heb ik het tij kunnen keren. Dat was ook echt nodig. De zorg voor mijn gezin en mijn vader werd me allemaal teveel. Ik kwam nergens meer aan toe. Al dat zorgen maar ook het vastlopen in het doolhof van regels om in aanmerking te komen voor ondersteuning, ging ten koste van mijn gezondheid. Ik heb reuma, het ging niet langer. Daarom besloot ik dat er iets moest veranderen en heb ik me voor deze cursus aangemeld. Dat heeft voor mij echt het verschil gemaakt. Ik sta nu veel steviger in mijn schoenen en voel me meer ontspannen. Ik heb geleerd te kijken naar wat er mogelijk is. Verder heb ik het contact met mijn vriendinnen weer opgepakt. Daar geniet ik erg van. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gedaan, ik gun het elke mantelzorger.”

Voor wie?
Voor mantelzorgers uit Diemen of die zorgen voor iemand die in Diemen woont.

Niet uit Diemen? Deze cursus wordt regelmatig georganiseerd in verschillende stadsdelen in Amsterdam, dus houdt de agenda in de gaten voor data en locaties.

Onderwerpen in de cursus

  • Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

Wanneer  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en start op donderdag 12 mei. De overige donderdagen zijn 19 mei, 2 – 9 – 16 juni.

Tijd  Van 13.00 tot 15.00 uur

Waar  Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30, 1112 BE Diemen

Mantelzorgers uit Diemen hebben bij deze editie voorrang bij inschrijving.

Kosten  Deze cursus is gratis voor mantelzorgers.

Aanmelden  U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Of bel ons op 020 886 88 00

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.