Dag van de Mantelzorg stadsdeel Centrum
Amsterdam Centrum
10 november 2016 10.30 - 17.00
Dag van de Mantelzorg
Donderdag 10 november 2016 is de nationale Dag van de Mantelzorg. In Amsterdam Centrum zijn er op deze dag verschillende gratis activiteiten voor mantelzorgers. Kom samen, met een vriend, buur of, als het mogelijk is, met degene voor wie u zorgt langs bij één van de activiteiten. Want uw inzet als mantelzorger blijft niet onopgemerkt.
We kijken uit naar een speciale hartverwarmende dag en hopen u te ontmoeten.
Graag tot 10 november!
Programma 10 november 2016
Mantelzorgbankjes’: bankje voor u gezellig ingericht, met muziek, een kop warme chocolademelk en zorgprofessionals om mee in gesprek te gaan.
Ontmoet buurtbewoners, andere mantelzorgers of zorgprofessionals bij een mantelzorgbankje en geniet van (hart)verwarmende versnaperingen. Maak een praatje met de Complimentenmeisjes, dans mee met de Muziekkaravaan, lucht je hart bij de Eerste Hulp bij Ongekende Emoties of vraag om hulp bij de zorgprofessional. Want mantelzorg, dat doe je samen.
Tijd en locatie: 10.30 – 14.30 uur op 3 locaties in het Centrum:
  • Amstel 1: Bestuurslid stadsdeel Centrum Roeland Rengelink en wethouder Eric van der Burg geven samen het startsein voor de Dag van de Mantelzorg.
  • Kleine Wittenburgerstraat 201
  • Elandsgracht op het Johnny Jordaanplein

Verrassend straattheater van de i-Puppets ‘oog voor de mantelzorger’

De I-Puppets hebben oog voor de mantelzorger en tonen dit door de mantelzorgers op straat een bedankkaartje en zonnebloemzaadjes te geven. Zij lopen rond in de omgeving van het stadhuis (Amstel 1). Heeft u iemand in uw omgeving die mantelzorger is? Doe dan als de i-Puppets en spreek uw waardering uit.

Tijd en locatie: 11.30–15.00 uur in de omgeving van het stadhuis (Amstel 1)

Gratis stoelmassages voor mantelzorgers
Trakteer uw mantelzorger kosteloos op een heerlijke stoelmassage! Als u samen met uw mantelzorger op de Dag van de Mantelzorg naar één van de onderstaande locaties gaat, krijgt hij/zij een massage. Als u niet mee kunt kan uw mantelzorger natuurlijk ook zonder u gaan.
Tijd en locatie: 12.00–16.00 uur
  • OLVG-kliniek Spuistraat (Spuistraat 239)
  • Gezondheidscentrum De Keyzer (Czaar Peterstraat 4)
Tijd en locatie: 13.00 –16.30 uur
  • Stichting Ontmoetingscentrum Ouderen Jordaan (SOOJ) (Tichelstraat 50)

Interactief theater over het thema ‘Mantelzorg doe je samen’

Mantelzorgers zijn van harte welkom bij de bijeenkomst “Mantelzorg doe je samen” waar onder andere een interactief theater zal spelen. Meer informatie en aanmelden: centrum.oost@centram.nl

Tijd en locatie: 13.30 – 17.00 uur in ‘De Burcht’ aan de Henri Polaklaan 9.