Op woensdag 20 april om 20.30 uur is er in De Balie een debatavond over de psychologische impact van mantelzorgen voor jongeren. De avond is ook live te volgen op AT5.

De afgelopen maanden deden AT5 en de Balie Live Journalism onderzoek naar jonge mantelzorgers in Amsterdam. Als onderdeel hiervan wordt een debatavond georganiseerd over de psychologische impact van mantelzorgen voor jongeren. Het thema is: ‘De patiënt van de toekomst: jonge mantelzorgers’. Jonge mantelzorger en zorgprofessionals die bij dit onderwerp betrokken zijn, kunnen het debat bijwonen. Ook Markant is erbij. Deelname is gratis. Ook kunt u het debat thuis volgen, omdat AT5 het live uitzendt.

Zorgen voor een familielid is voor veel jongeren vanzelfsprekend. Dat neemt niet weg dat het ook zwaar is. Meer dan de helft van de jonge mantelzorgers belandt op latere leeftijd met een hulpvraag in de GGZ. Daarbij spelen schuldgevoel, eenzaamheid, depressie en schaamte vaak een rol. Hoe voorkomen we dat jongeren die zorg dragen voor iemand in hun omgeving de patiënten van de toekomst worden?