Woon je in Duivendrecht en ben je benieuwd naar welke zorg- en welzijnsorganisatie in deze gemeente actief zijn? En wat ze voor jou kunnen betekenen? Kom je dan informeren op de informatiemarkt in het Dorpshuis.

Maak kennis met het aanbod en de voorzieningen van de zorg- en welzijnsorganisaties die actief zijn in Duivendrecht zoals Coherente en de Regenbooggroep. Uiteraard is Markant ook van de partij op deze informatiemarkt. Dus wie weet tot dan!

VR-brillen
Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Dit is een workshop van Markant. We maken hierbij gebruik van 2 Dementiebrillen die is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Dit kun je verwachten

  • Na ontvangst krijg je een instructie van 10 minuten.
  • Daarna krijg je de virtual reality Dementiebril op en start je beleving. Dit duurt 15 minuten.
  • Tot slot volgt een nagesprek waarin je met een deskundige over je bevindingen te praten. Dit duur 20 minuten.

Wanneer
Woensdag 13 september van 13.00 tot 16.00 uur

Waar
In het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht

Vragen?
Wil je nog iets weten over de infomarkt, mail dan naar info@coherente.nl

Flyer van informatiemarkt Duivendrecht