Leven met dementie gaat niet alleen over de persoon die dementie heeft. Ook de naasten moeten ermee leven. Als onderdeel van deze workshop ervaar je zelf dementie door middel van de virtual reality Dementiebril. En we gaan dieper in op het leven met dementie voor zowel patiënt als de mantelzorgende naaste(n).

Heb jij als aandachtsfunctionaris voor ouderen, dementie en mantelzorg binnen de buurtteams in stadsdeel Noord en Zuid te maken met mensen met dementie en hun mantelzorgende naaste(n)? Dan is deze workshop een must voor jou. Het is heel waardevol om een kijkje te kunnen nemen in de belevingswereld van iemand met dementie. Maar minstens zo belangrijk is dat je inzicht krijgt in wat dementie betekent voor de mensen om hem of haar heen. Beide leven met dementie, al is dat deels op een andere manier. In deze workshop vergroot je niet alleen je begrip voor, maar ook je kennis over dementie.

Wat we gaan doen:

  • Virtual reality-ervaring met de Dementiebril (Into d’mentia).
  • We dragen kennis over over het leven met dementie: stadia van dementie, behoeftes van beide groepen.
  • Hoe kun je effectief samenwerken met degenen die leven met dementie (patiënt en mantelzorgende naasten).
  • Wat is belangrijk is het communiceren met iemand met dementie.

Voor wie
Voor de aandachtfunctionarissen ouderen, dementie en mantelzorg binnen de buurtteams in Noord en Zuid.

Wanneer en hoe laat
Maandag 10 juli tussen 9.30 en 17.00 uur.

Waar
Buurtteam Volewijck, Hagedoornplein 1C, Grote Zaal 72’, 1031 BV Amsterdam

Aanmelden
Meedoen kost niets. Je kunt je aanmelden via Nathalie Hink, Stedelijk projectleider ervaringsdeskundigheid: n.hink@desocialemaatschap.nl