Meer dan de helft van de jonge mantelzorgers belandt op latere leeftijd met een hulpvraag in de GGZ. Daarbij spelen schuldgevoel, eenzaamheid, depressie en schaamte vaak een rol. In de documentaire ‘Jong Geleerd’, volgen makers Christan Hakkert en Mark Oogjes drie jonge mantelzorgers: wat is de impact van mantelzorg op hun leven?


De documentaire laat van dichtbij het dagelijks leven zien van drie jonge mantelzorgers in verschillende zorgsituaties. Marjet (20) zorgt van kinds af aan voor haar twee jaar jongere broertje met het syndroom van Down, Viroen (27) zorgt sinds zijn zestiende voor zijn ernstig beperkte moeder en Laila (24) zit in het proces van mantelzorgtaken naast zich neerleggen om zich te richten op haar eigen welzijn na een ingewikkelde opvoeding.

Na de documentaire vindt er een nagesprek plaats.

Deze avond is onderdeel van het onderzoek naar mantelzorgers van De Balie Live Journalism, de journalistieke redactie van De Balie. Samen met AT5 verdiepen zij zich elke paar maanden in een onderbelicht thema in de stad. Op 7 juni speelt de slotvoorstelling ‘Merci dat jij er bent’, die gebaseerd is op de uitkomsten van het onderzoek.

Bestel hier uw gratis ticket bij De Balie