Een kennissessie voor beroepskrachten over mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie en de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. In de sessie gaan we in op het herkennen van deze mantelzorgers, de risico’s die kunnen leiden tot overbelasting en de ondersteuningsmogelijkheden. 

Na het bijwonen van deze kennissessie ben je in staat om mogelijke overbelasting bij mantelzorgers te signaleren. En om tijdig ondersteuning aan te bieden om overbelasting te voorkomen. Je krijgt meer inzicht in de problemen waar mantelzorgers van naasten met dementie mee te maken kunnen krijgen. Hierdoor kun je de samenwerking met de mantelzorger versterken. Ook is er ruimte om ervaringen en inzichten met andere beroepskrachten uit te wisselen. 

Deze onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat zijn de uitdagingen van mantelzorg voor naasten met dementie? 
  • Risicofactoren voor overbelasting.
  • Ontdek verschillende ondersteuningsmogelijkheden. 
  • Verbeter de samenwerking met de mantelzorger. 
  • Bespreek een casus uit de praktijk. 

Wanneer
Donderdag 27 oktober van 14.30 tot 17.00 uur.

(Noot: deze kennissessie is verplaatst van 22 september naar 27 oktober)

Voor wie
Deze kennissessie biedt basiskennis over dementie en mantelzorgondersteuning voor beroepskrachten die in hun werk te maken kunnen krijgen met mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. 

Locatie
Op kantoor bij Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam.  

Vooraf aanmelden 
Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan met onderstaand formulier. Meer informatie? Bel dan met Markant op T 020 886 88 00 of mail info@markant.org.