Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie…
Als je zorgt voor iemand met dementie heb je je dat vast vaak afgevraagd. Je hebt nu de kans om een unieke ervaring op te doen. Met een virtual reality bril
kun je ervaren hoe het voelt om met dementie te leven.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar. Voor jouw naaste, maar vaak ook voor jezelf. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Het inzicht dat je opdoet in deze ervaring is heel waardevol in het omgaan met jouw naaste met dementie. De kennis die je opdoet, helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw naaste met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan je eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is. 

De Dementiebril is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Foto Leven met dementieDit kun je verwachten

  • Voorlichting: wat is dementie, welke vormen er zijn, veel voorkomende veranderingen in het gedrag en tips voor de communicatie met iemand met dementie.
  • VR bril: stap  in de leefwereld van iemand met (beginnende) dementie  met de virtual reality bril om te ervaren waar iemand in dagelijkse situaties tegenaan loopt en hoe de omgeving hierop reageert.
  • In gesprek: na de beleving gaan we met elkaar in gesprek.

Voor wie
Voor iedereen die zich in dit verhaal herkent en in Diemen woont, of voor iemand zorgt die in Diemen woont. 

Wanneer
Dinsdag 28 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

Waar
De Brede HOED, D.J. den Hartoglaan 8, 1111 ZC Diemen

Aanmelden
Meedoen kost niets. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.