Als professional in de dementiezorg heb je je vast vaak afgevraagd wat er omgaat in het hoofd van iemand met dementie. In deze training ervaar je via een Dementiebril hoe het voelt om met dementie te leven. En hoe je de naasten die voor de cliënt zorgen het best kunt ondersteunen.

Er komt veel af op de cliënt met dementie en zijn of haar naasten. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. In deze training ervaar je als beroepskracht de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens waarmee mensen met dementie dagelijks te maken hebben. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. 

Waarom deze training?

De kennis die je opdoet in deze training helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw cliënt met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het gemakkelijker om met deze cliënten om te gaan en helpt je om te begrijpen waar de naasten die voor de cliënt zorgen tegenaan lopen. Deze inzichten helpen je om (nog) betere ondersteuning te kunnen leveren. 

Dit kun je verwachten

  • Tijdens deze workshop doorloop je de Into d’mentiamethode: een virtual reality simulatie die mantelzorgers helpt hun naaste (en zichzelf) beter te begrijpen.
  • Informatie over andere ondersteuningsmogelijkheden en tips over hoe je mensen die mantelzorgen voor iemand met dementie het best kunt ondersteunen.
  • Ruimte voor het delen van casuïstiek.

    Trainers: Elsemieke Koole en Mei jet Broers

Wanneer en hoe laat
Donderdag 12 januari van 14.00 en 16.00 uur.

Waar
Markant, centrum voor mantelzorg
Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam

Voor wie
Deze training is voor iedereen die in zijn/haar/hen werk te maken heeft met mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie, en geïnteresseerd is in de mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen om de zorg beter vol te houden.  

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je vragen, bel dan met Markant op (020) 886 88 00.