Live Journalism van De Balie onderzocht samen met AT5 de situatie van mantelzorgers. Theatermaker Max Wind schreef er een theaterstuk over op basis van de ervaringen van mantelzorgers van verschillende leeftijden. Na de voorstelling is er een nagesprek.

‘Ik weet niet hoe lang ik die druk nog volhoud. Los van het verdriet lachen we gelukkig ook vaak. Maar mijn leven lijkt soms stil te staan.’

De afgelopen maanden dook de onderzoeksredactie Live Journalism samen met AT5 in de wereld van Amsterdamse mantelzorgers. Waar lopen zij tegenaan? Theatermaker Max Wind maakte op basis van die verhalen en ervaringen de voorstelling Merci dat jij er bent.

Op dinsdag 7 juni wordt ook het hele onderzoek naar mantelzorg in De Balie gepresenteerd. Meekijken kan via live stream op www.debalie.nl

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek waarin verder wordt gepraat over vragen als: Hoe ziet de toekomst van mantelzorg eruit? Door corona, bezuinigingen en personeelstekort neemt de druk op mantelzorgers voortdurend toe. En hoe zorgen we ervoor dat het niet te zwaar wordt en vrijwillig blijft?

Voor deze theatervoorstelling kunt u tickets kopen bij De Balie.
Tickets