Op maandag 31 oktober organiseert het ministerie van VWS het Nationaal Dementie Congres 2022 voor en met iedereen die met dementie te maken heeft, van patiënt en naaste tot onderzoeker en beroepskracht. Je kunt het congres live bijwonen in Rotterdam, of online volgen vanuit huis.

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat jij de ziekte in je leven krijgt. Maar misschien nog wel ingrijpender dan de cijfers is de impact van de ziekte: achter elke diagnose zit een persoon die langzaam maar zeker verdwijnt. Dat vraagt om gezamenlijke actie, zodat mensen met dementie langer kunnen meedoen.

Daarom nodigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport je uit voor het Nationaal Dementie Congres 2022. Het thema is: Langer meedoen doen we samen. De middag kent een breed programma waarin mensen met dementie en hun naasten centraal staan. Zij nemen dan ook een prominente plaats in op het congres.

Wat kunnen we leren van de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten? Hoe zorgen we ervoor dat zij ertoe doen en hun talenten kunnen benutten? Hoe leg je echt en liefdevol contact? Met welke slimme innovaties kunnen mensen met dementie langer thuis wonen en kunnen we mantelzorgers ontlasten?

De organisatie is in samenwerking met Alzheimer Nederland.

Voor wie
Voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, onderzoekers, zorgprofessionals, beleidsmakers.

Wanneer 
Maandag 31 oktober 2022 van 13.00 tot 17.00 uur.

Waar 
Je kunt het congres live bijwonen in congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Je bent dan om 12.15 uur welkom op de inloop met lunch.
OF je kunt het congres online volgen vanuit je eigen huis, dan start het om 13.00 uur.

Programma
Klik hier voor het programma op locatie.
Klik hier voor het online programma.
Het plenaire deel van het programma is voor fysiek en online hetzelfde. De deelsessies verschillen van elkaar.

Kosten
Gratis

Aanmelden
Aanmelden vooraf is verplicht. En anders krijg je natuurlijk ook geen link toegestuurd voor online deelname. Bij het aanmelden kun je aangeven of je fysiek aanwezig wilt zijn in de Doelen in Rotterdam of het programma liever online volgt. Ben je mantelzorger, laat je dan niet afschrikken door de invulvelden als ‘organisatie’ en ‘functie’ want het congres is toegankelijk en interessant voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Klik hier om je aan te melden