Deze training is wegens omstandigheden geannuleerd. Hou onze agenda in de gaten voor nieuwe data.

Op 17 november kunt u meedoen aan een online training over triadisch werken. Hierin staat de samenwerking tussen mantelzorger, cliënt en beroepskracht centraal. Een betere samenwerking leidt in de praktijk tot betere zorg voor de cliënt. En wist u dat het ook leidt tot meer werkplezier bij zorgmedewerker of verpleegkundige?

In deze online training van 2 uur introduceert Wieke Hengeveld (Markant) u in de do’s en don’ts van triadisch werken.

Wieke Hengeveld: “We horen regelmatig van beroepskrachten in de zorg dat het best lastig is om met mantelzorgers samen te werken en hen te ondersteunen. Je komt voor de persoon die ziek is, maar je krijgt daarbij ook met de mantelzorger te maken. Hoe verhoudt die zich tot jou als beroepskracht?” Lees het hele interview.

In deze training krijgt u theorie aangereikt die u in de praktijk kunt toepassen. Dit gebeurt aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

Aan de orde komt:

  • Triadisch werken: de verhoudingen tussen cliënt, mantelzorger en beroepskracht.
  • Toelichting op het SOFA-model met de verschillende rollen van de mantelzorger.
  • Wat betekent dit voor de samenwerking tussen u en de mantelzorger?
  • Aandacht voor de zorgrelatie tussen mantelzorger en cliënt.

In deze training staat het opdoen van kennis centraal. Later dit jaar volgt nog een training waarin u kunt oefenen met het toepassen van deze kennis in verschillende situaties.

2 uurtjes op de laptop
Dit is een online training via Zoom, op donderdag 17 november 2022, van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Het is belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt met onderstaand aanmeldformulier, zodat wij u tijdig de link kunnen sturen. 

Voor wie
Deze training is bedoeld voor iedereen die werkt in de zorg & welzijn en te maken heeft met mantelzorgers, bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en ambulant werkers.
Het is handig als u al enige kennis hebt van mantelzorg, bijvoorbeeld door uw ervaring of omdat u eerder al eens een training bij Markant volgde.

Goede samenwerking met de mantelzorger zorgt voor:
– betere zorg voor de cliënt;
– minder kans op overbelasting van de mantelzorger;
– toename van therapietrouw bij cliënten;
– meer werkplezier bij de zorgmedewerker!

Accreditatie
Verschillende beroepsgroepen kunnen accreditatiepunten verkrijgen voor een combinatie van verschillende trainingen van Markant over samenwerking met mantelzorgers. Voor meer informatie, klik hier.