In het kader van De week van de jonge mantelzorger, organiseert Markant een speciale lunchsessie voor OKT-medewerkers. In 1,5 uur nemen wij u mee in de wereld van kinderen en jongeren die opgroeien met zorg. Zij worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd.

In Amsterdam heeft 1 op de 4 jongeren te maken met zorg en ziekte in het gezin. Bijvoorbeeld omdat ze een ouder hebben die chronisch ziek is, of een broertje of zusje met een beperking. Of er is sprake van psychische problemen of een verslaving.
In elk onderzoek komt naar voren dat erover praten jongeren oplucht, en dat het hen bekrachtigt. Ze voelen zich gezien en erkend in hun rol als jonge mantelzorger. Dat geeft hen extra kracht. In de sessie geven we handreikingen hoe u hierover met kinderen en jongeren kan praten. En hoe u ouders/verzorgers kunt helpen om goed met hun kinderen in contact te blijven.
Soms wordt de situatie de jonge mantelzorger teveel. En lukt het steeds moeilijker om zorgtaken te combineren met school of neemt de stress toe.
Dan is het belangrijk dat u weet welke hulp er is, zodat u kinderen en jongeren of hun ouders/verzorgers hierop kunt wijzen.

Bekijk hier de video die speciaal gemaakt is om beroepskrachten in zorg, welzijn en onderwijs te informeren over jonge mantelzorgers.

Speciaal voor medewerkers van Ouder- en Kindteams
Deze training wordt speciaal georganiseerd voor medewerkers van de Ouder- en Kindteams Amsterdam en vindt plaats in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger.

Jeugd- en gezinsprofessionals kunnen accreditatiepunten verkrijgen voor een combinatie van verschillende trainingen van Markant over jonge mantelzorgers.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Verhalen van kinderen en jongeren die opgroeien met zorg: welke impact heeft dat op het gezin en op het dagelijkse leven van de kinderen?
  • Hoe ga je hierover in gesprek? Met kinderen en jongeren, maar ook met ouders/verzorgers.
  • Regelingen en ondersteuningsmogelijkheden voor jonge mantelzorgers.

Wanneer en hoe laat   Donderdag 2 juni van 12.00 tot 13.30 uur. Voor soep en een broodje wordt gezorgd.

Waar   Bij Markant, Zwanenburgwal 206 (3e etage), 1011 JH Amsterdam

Trainer   De sessie wordt verzorgd door Tessa Rademaker, projectmedewerker jonge mantelzorgers bij Markant.

“Door het bespreekbaar te maken, zorg je ervoor dat het voor kinderen en jongeren makkelijker wordt om hulp te zoeken als dat nodig is.”

Deelname  Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen in beperkt. Bevestig uw deelname daarom tijdig! Aanmelden kan online via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is geannuleerd. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe data.