Waar staan de letters LHBTIQ+ voor? Wat betekent ‘queer’ zijn? Hoe ga je samen op een respectvolle manier in gesprek over deze onderwerpen? Bespreek jij je relaties op je vrijwilligerswerk of met je coördinator? Is dat van belang?

Doel en inhoud
Deze middag gaan we aan de hand van een quiz en stellingen met elkaar in gesprek over seksuele diversiteit. Er is veel ruimte voor eigen ervaringen. Markant haalde afgelopen jaar de Roze Loper, we besteden graag aandacht aan het onderwerp seksuele diversiteit. Kom je er met ons over praten?

Wieke Hengeveld zal deze middag de trainer zijn. Zij is Roze Loper ambassadeur en coördinator bij Markant en heeft relaties gehad met mannen en vrouwen. Daarnaast deed ze een studie Sociologie met een specialisatie in gender&seksualiteit en een opleiding consulent seksuele gezondheid. 12 jaar geleden deed ze voor haar scriptie onderzoek naar lesbische relaties in Cape Coast, Ghana. Meer over weten? Kom dan meepraten!

Hoe werkt het?
We werken met het video conferencing systeem Zoom. Voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je Zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. Voor de online bijeenkomst ontvang je een uitnodiging met link.

We starten met een geluidscontrole en check in. We eindigen met een check-out: wat je meeneemt. Tussendoor houden we pauze.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Tijdsinvestering
3 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
De bijeenkomst biedt plaats aan minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Certificaat van deelname
Nee