Terugkombijeenkomst maatjes (Zoom)

Je bent al een tijd aan de slag als maatje. Je past wat je geleerd hebt in de basistraining toe in de praktijk. Goed moment voor een verdiepingsslag en het opfrissen van je kennis?

Elkaar inspireren staat voorop in deze bijeenkomst; actief luisteren naar elkaar, natuurlijk zonder OMA! Hoe is het je gelukt om helper te zijn in plaats van redder? Met als doel je contact met je maatje te verdiepen en om een plezierig en ondersteunend contact te onderhouden.

Pilot
Op verzoek van vrijwilligers doen we een pilot met een terugkombijeenkomst – training. Veel mensen hebben ons verteld dat ze het leuk zouden vinden om terug te komen op de basistraining. In deze nieuwe training krijg je de kans om te reflecteren en ervaringen te delen. Doe mee; we zijn nieuwsgierig wat je er van vindt!

Doel en inhoud
Vanuit je praktische ervaring als maatje wisselen we ervaringen uit over hoe je de kennis van de basistraining de afgelopen tijd hebt ingezet. Het gaat weer niet om goed of fout. Wel gaat het om wat voor jou werkt en waar je tegen aan loopt. Verder is er ruimte voor eigen inbreng. Met name het thema grenzen bespreken we vanuit eigen ervaringen.

De training is interactief en ervaringsgericht; elkaar inspireren en bewust worden wat werkt in de praktijk. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • je rol als maatje
  • omgaan met en aangeven van grenzen
  • actief luisteren.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die (minimaal 3 maanden geleden) een basistraining hebben gevolgd en aan de slag zijn als buddy/maatje.

Tijdsinvestering
3 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
De training biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers.

Certificaat van deelname
Ja

Bijzonderheden
Voorwaarde om mee te doen aan deze online bijeenkomst, is dat je met zowel beeld als geluid aanwezig bent. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze informatiepagina over trainingen in Zoom.

Aanmelden en informatie
Je kunt je via je coördinator van Markant aanmelden. Meer informatie vind je op de website van de Vrijwilligersacademie.