In samenwerking met de gemeente Amsterdam, organiseert Markant op 21 september een themabijeenkomst over financiële mogelijkheden voor mantelzorgers. Speciaal voor mantelzorgers die het niet breed hebben. 

Zorg je langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat je extra kosten maakt voor de zorg die je geeft. Denk aan autokosten, parkeergeld, kosten voor het doen van de was. Als mantelzorger kun je aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Daarover geven we in deze themabijeenkomst uitleg. Daarnaast komt aan de orde wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor je kan zijn.

Medewerkers van de gemeente Amsterdam geven uitleg over de voorwaarden van alle regelingen voor mantelzorgers en Amsterdammers met weinig geld. Zo vertellen zij bijvoorbeeld hoeveel inkomen, spaargeld en waardevolle spullen iemand mag hebben. Kijk voor een overzicht van alle regelingen op amsterdam.nl/pakjekans.

Onderwerpen themabijeenkomst:

  • Wanneer ben je een mantelzorger? En wanneer vrijwilliger?
  • Hoe wordt de zorg gefinancierd?
  • Welke financiële mogelijkheden zijn er voor mantelzorgers?
  • Welke regelingen kent Amsterdam in het algemeen voor Amsterdammers met weinig geld?

Wanneer   Woensdag 21 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Waar   Huis van de wijk De Aker, Noorderakerweg 2, Amsterdam

Voor wie?   Voor mantelzorgers uit Nieuw-West.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West. Woon je in een ander stadsdeel, dan kun je je wel aanmelden, maar bij grote belangstelling hebben mantelzorgers uit Nieuw-West voorrang bij inschrijving.

Kosten    Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan.

Aanmelden  Meld je aan via onderstaand formulier. Vragen? Bel ons op (020) 886 88 00.