Op dinsdag 31 mei organiseert Markant een training voor beroepskrachten over mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie en de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. In de training wordt ingegaan op het herkennen van deze mantelzorgers en de risico’s die kunnen leiden tot overbelasting. Ook de ondersteuningsmogelijkheden voor deze mantelzorgers komen aan bod. 

Na het volgen van deze training bent u in staat om mogelijke overbelasting bij mantelzorgers te signaleren en om tijdig ondersteuning aan te bieden om overbelasting te voorkomen. U krijgt meer inzicht in de problemen waar mantelzorgers van naasten met dementie mee te maken kunnen krijgen waardoor u de samenwerking met de mantelzorger kunt versterken.  

Programma

  • Wat zijn de uitdagingen van mantelzorg voor naasten met dementie? 
  • Risicofactoren voor overbelasting 
  • Ontdek verschillende ondersteuningsmogelijkheden 
  • Verbeter de samenwerking met de mantelzorger 
  • Bespreek een casus uit de praktijk 

Voor wie
Deze training biedt basiskennis over dementie en mantelzorgondersteuning voor beroepskrachten die in hun werk te maken kunnen krijgen met mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. 

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij Markant: Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam.  

Vooraf aanmelden 
Deelname aan deze online bijeenkomst is gratis. Meldt u zich wel vooraf aan. Gebruik het aanmeldformulier onderaan deze pagina of bel Markant: 020 886 88 00.