Mantelzorg is de (onbetaalde) vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden.  Als er twee termen zijn die weleens door elkaar worden gehaald, dan zijn het wel mantelzorg en vrijwilligerswerk. Bij mantelzorg en (vaak ook bij) vrijwilligerswerk zet je – je weliswaar in voor een ander, maar toch verschilt het van elkaar. Wat is dan precies het verschil? Wat doet een mantelzorger en wat doet een (zorg)vrijwilliger? Wat zijn de uitdagingen in de praktijk en wat voor steun is er voor mantelzorgers? Volg deze voorlichting en kom meer te weten over dit onderwerp, ontmoet anderen, stel vragen en wissel ervaringen uit! 

Tijdens deze bijeenkomst
Een vrijwilliger kan wel een mantelzorger zijn maar een mantelzorger is geen vrijwilliger! Tijdens deze interactieve voorlichting gaan we in op wat mantelzorg nou eigenlijk is en wat het verschil is met vrijwilligerswerk. Ook kijken we naar welke uitdagingen er in de praktijk zijn voor mantelzorgers, wat er aan steun is en wat vrijwilligers hier in kunnen betekenen. Ten slotte is er de gelegenheid om al jouw vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen over mantelzorg & vrijwilligerswerk.

Voor wie
Mantelzorgers, (aspirant)vrijwilligers en bewoners van zuidoost die geïnteresseerd zijn.

Resultaten
Na het volgen van deze voorlichting

  • Weet je wat mantelzorg is en wat het verschil is met vrijwilligerswerk
  • Heb je meer inzicht in welke uitdagingen er in de praktijk zijn voor mantelzorgers
  • Weet je meer over wat voor steun er is voor mantelzorgers
  • Schrijf je – je wellicht in voor vrijwilligerswerk

Werkwijze
Interactieve (PowerPoint) presentatie, uitwisseling en Q&A.

Locatie: volgt nog, anders via Zoom.
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur

Docent
Wieke Hengeveld

Aanmelden
Ga naar https://venzo.co.nl/aanbod/mantelzorg-vrijwilligerswerk-254/, voeg het aanbod toe aan je winkelwagen, log in en reken af (gratis). Heb je nog geen profiel? Schrijf je dan eerst in op de website. Aanmelden kan tot en met 16 februari 2022. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging van deelname. Dit is tevens ook jouw entreebewijs voor deze bijeenkomst.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de burgeracademie via 020 760 11 70 of burgeracademie@venzo.co.nl