Herinner je je nog dit spelletje? Je neemt iets waar en vraagt iemand te zoeken naar iets wat jij al hebt gezien. Zo gaat het ook soms in begeleidingscontacten. Je meent iets te zien bij de ander wat diegene (nog) niet ziet. Het gaat daarbij om meestal over vermoedens. Iemand zegt bijvoorbeeld ‘het gaat prima met mij, niets aan de hand’ terwijl jij daarover andere gedachten hebt. Soms gaat het daarbij om ‘liefdevol confronteren’. Hoe doe je dat zonder het contact met de ander te verliezen?

Doel en inhoud
Het Vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. Om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. Per keer staat er een ander thema centraal. Aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof Drs. Dick de Korte.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Docent
Drs. Dick de Korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als docent filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dick de Korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de School voor Zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. Hij introduceerde mindfulness als vak aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt meditatiegroepen.

Tijdsinvestering
2 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
Het café biedt plaats aan 20 deelnemers.

Certificaat van deelname
Nee

Aanmelden en informatie
Je kunt je via je coördinator van Markant aanmelden. Meer informatie vind je op de website van de Vrijwilligersacademie.