In het Vrijwilligerscafé op 1 juli gaan we in gesprek over diversiteit en inclusie. Franckx en Jürgen van Tilbeurgh-Schmidt, ambassadeurs voor de Vrijwilligersacademie Amsterdam en onze correspondenten in Gent, reflecteren in hun column over diversiteit en inclusie. “Contact met andere mensen betekent (laten) meedoen, erbij horen, ertoe doen, meepraten en meebeslissen. Iedere stem is belangrijk. Hoe verhouden gevoelens en opvattingen zich tot de multiculturele samenleving? Voel je spanning? In welke mate kun jij jezelf inleven in de normen en gebruiken van anderen zonder daarbij met elkaar in onmin te belanden?”

Lees hier de hele column.

Het vrijwilligerscafé
Het Vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. Om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken.

Vrijwilligersacademie.club
Vrijwilligersacademie.club is de club voor en door iedereen die voor een ander zorgt in Amsterdam. De club is beschikbaar om je te helpen met vragen over het zorgen voor een ander. Tegelijkertijd kun je met jouw ervaring anderen die voor iemand zorgen advies geven. Dat is van grote waarde.
Zorg jij voor iemand anders? Word lid van de club!

Hoe werkt het?
We werken met het videoconferentie systeem Zoom. Voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je Zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. Je ontvangt een uitnodiging met link.
We starten elke keer met een geluidscontrole en check in. Tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in break-out rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door Zoom). Tussendoor houden we pauze.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Docent
Drs. Dick de Korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als docent filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dick de Korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de School voor Zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. Hij introduceerde mindfulness als vak aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt meditatiegroepen.

Tijdsinvestering
2 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
Het café biedt plaats aan 20 deelnemers.

Certificaat van deelname
Nee

Meer informatie en aanmelden
Bel naar Markant via 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org o.v.v. ‘Vrijwilligerscafé over diversiteit en inclusie’, 1 juli’.