1 op de 4 mensen heeft in zijn leven te maken met psychische aandoeningen. Grote kans dat u als hulpverlener in de ggz ook in een persoonlijke situatie hiermee te maken heeft of heeft gehad. Kun je die persoonlijke ervaring als bijvoorbeeld naaste van een familielid met schizofrenie gebruiken in je werk? In deze online bijeenkomst nodigt Henk-Willem Klaassen van HVO Querido u uit om aandacht te geven aan uw eigen naastenervaring in relatie tot uw werk als hulpverlener in de ggz.

Henk-Willem Klaassen is naastenadviseur van HVO Querido en heeft zelf verschillende naastenervaringen in zijn gezin. Klaassen: “Het maakt niet uit welke ziekte uw dierbare heeft of had, hoe lang en welke heftigheid er al dan niet aan verbonden was. Het gaat er meer om hoe het voor u zelf is geweest. In deze online bijeenkomst proberen we met elkaar op een veilige manier ervaringen uit te wisselen en ruimte te vinden om te delen in hoeverre je er in je werk wel of niet wat me kan en wil doen.”

In de bijeenkomst gaan we in op de volgende vragen:

  • Bent u zich bewust van uw eigen ervaringen als naaste?
  • In hoeverre geeft u dat een plek in uw werk?
  • Spreekt u er met collega’s over of is dat taboe?
  • Of wordt het spreken hierover juist erg gewaardeerd en draagt het eraan bij dat u en uw team meer oog hebben voor het belang van naasten?

Voor wie
Deze online bijeenkomst is gericht op mensen die beroepsmatig werkzaam zijn in de ggz, bijvoorbeeld als praktijkondersteuner, behandelaar, SPV’er of ambulant ondersteuner. En die daarnaast in hun persoonlijke omgeving te maken hebben gehad met psychische problematiek, bijvoorbeeld als broer van, als zus van, als kind van, als vader of moeder van, als tante van, als partner van, als vriend van…

Over Henk-Willem Klaassen
Henk-Willem Klaassen is naastenadviseur bij HVO Querido en mede-eigenaar van
www.naastenbetrokken.nl.

Vooraf aanmelden s.v.p.
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meldt u zich vooraf s.v.p. aan bij Markant. Dit kan telefonisch: T 020 886 88 00.
Of stuur een e-mail naar info@markant.org o.v.v. ‘Aanmelding online bijeenkomst ggz 25 november 2021’.

Follow-up
Op 8 december 2021 organiseren we in Van LimmikHof een Moreel beraad over naastenervaringen van hulpverleners en de dilemma´s die u daarbij in de praktijk tegen kunt komen.

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door Markant in samenwerking met HVO Querido.