Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij informatie krijgen over de ondersteuningsmogelijkheden. Maar welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er zoal? Karin van Bodegraven (Markant) gidst ​u door het aanbod van dagbesteding, vrijwilligershulp, logeeropvang, cursussen voor mantelzorgers en financiële regelingen. Zo weet u wat er mogelijk is, en kunt u mantelzorgers beter verwijzen naar hulp die in hun situatie passend is.

In Amsterdam zijn veel voorzieningen die mantelzorgers ondersteunen. Toch maakt maar 6% van de mantelzorgers gebruik van de ondersteuning, vaak omdat zij onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden en hoe zij hiervan gebruik kunnen maken. Als beroepskracht in zorg en welzijn kunt u het verschil maken door mantelzorgers te wijzen op het aanbod van ondersteuning in de stad.
Praktische informatieKarin van Bodegraven (Markant) geeft u aan de hand van de Wegwijzer Mantelzorgondersteuning Amsterdam praktische informatie over:

  • Buurtteams en mantelzorgconsulenten
  • Respijtzorg: dagbesteding, vrijwilligershulp en logeerzorg
  • Cursussen en bijeenkomsten voor mantelzorgers
  • Financiële regelingen voor mantelzorgers
  • Wet – en regelgeving die bepaalt welke ondersteuning in een situatie beschikbaar is


Op locatie bij AOC De Pijp

We zijn tijdens deze bijeenkomst te gast bij het Amsterdams Ontmoetings Centrum ​(AOC) in De Pijp, smaragdplein 3-5, 1074 HA Amsterdam. Ter plekke maakt u kennis met Mara Kriger van het AOC. Zij zal kort toelichten hoe de ​AOC’s Amsterdammers met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers ondersteunen.

Voor wieDeze bijeenkomst is voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met mantelzorgers. En meer handvatten wil hebben om zwaarbelaste mantelzorgers te kunnen helpen om de zorg goed vol te houden. Na deze bijeenkomst heeft u een overzicht van de ondersteuning die in Amsterdam mogelijk is.

Aanmelding
Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. Wel is het nodig om u vooraf aan te melden. Dit kan met onderstaand aanmeldingsformulier of door te bellen naar Markant: 020 886 88 00.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.