BordjeVol is een methode die mantelzorgers helpt om inzicht te krijgen in hun situatie, om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. In deze interactieve workshop laat Tessa Rademaker u zien hoe BordjeVol werkt. Ook gaat u zelf actief aan de slag. Aan het eind van de workshop krijgt u een exemplaar van BordjeVol mee naar huis. 

Tessa Rademaker: “Deze methode is heel werkbaar, en ook prettig om te gebruiken. Mantelzorgers reageren er positief op, omdat het aandacht heeft voor alle aspecten van iemands leven: de zorgtaken, maar ook werk, gezin, vrienden etc. Bovendien is dit een van de weinige interventies voor de ondersteuning van mantelzorgers die bewezen effectief is. Daarom vinden we het vanuit het expertisecentrum van Markant belangrijk om iedereen te stimuleren om deze methode te gebruiken.” 

Na deelname aan deze workshop weet u hoe de methode BordjeVol werkt en hoe u deze kunt gebruiken bij de ondersteuning van mantelzorgers. Ook krijgt u door de verschillende oefensessies een breder begrip van de problemen waar mantelzorgers in de praktijk tegenaan lopen.

Wilt u meer weten over de methode ‘BordjeVol’? Kijk dan op de website van BordjeVol

Praktische informatie
De workshop vindt plaats op donderdag 18 november 2021, van 15.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam. 
De workshop wordt verzorgd door Tessa Rademaker, van Markant.  

Programma 

  • Korte introductie
  • Waarop is deze methode gebaseerd?
  • Pauze met koffie en thee 
  • Oefensessies met deelnemers 
  • Terugkoppeling 

Voor wie
De workshop is bedoeld voor beroepskrachten in zorg en welzijn. In het bijzonder nodigen wij maatschappelijk werkers, medewerkers van Buurtteams Amsterdam en medewerkers informele zorg uit om de workshop te volgen. 

Aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht, omdat het aantal plekken beperkt is. Aanmelden kan telefonisch (T 020 886 88 00) of door een e-mail te sturen naar info@markant.org o.v.v. ‘Workshop BordjeVol’.