Op woensdag 11 mei 2022 start de actie ‘Bedank uw mantelzorger’. Met de actiekaart kunnen Amsterdammers hun mantelzorger persoonlijk bedanken voor alle hulp en ondersteuning. De mantelzorger krijgt deze persoonlijke noot én een leuke attentie per post toegestuurd. Beroepskrachten in zorg en welzijn kunnen bij Markant actiekaarten opvragen om aan cliënten uit te reiken. 

Actiekaarten bestellen kan met het formulier onderaan deze pagina

Zesde jaar op rij
Dit jaar vindt voor de zesde keer de actie ‘Bedank uw mantelzorger’ plaats. Met de actie kunnen Amsterdammers die chronisch ziek, psychisch ziek of dement zijn, een familielid of naaste bedanken voor de zorg die zij geven. “Mantelzorgers weten vaak wel dat iemand blij is met de hulp en zorg, maar een handgeschreven bedankje kan een mantelzorger veel goed doen!” weet Karin de Roo, manager van Markant. Zij zag hoe de afgelopen jaren het aantal mantelzorgers toenam dat met de kaartenactie werd bereikt: in 2017 kregen zo’n 700 mantelzorgers een kaartje in de bus; in 2018 waren dat er al 800 en in 2019 waren het er maar liefst 1000. In 2020 en 2021 liep het aantal iets terug. Dat kwam vooral omdat er door corona minder 1-op-1 contacten waren tussen beroepskrachten en zorgvragersDit jaar hoopt Markant weer meer mantelzorgers met de actie te bereiken. 

Nieuwe energie en blijdschap
Een bedankje van degene die zorg ontvangt kan veel betekenen voor de mantelzorger en nieuwe energie geven. Mantelzorger Anne was blij verrast door het kaartje dat zij van haar moeder ontving: “Lieve dochter jij bent mijn steun en toeverlaat in deze gekke tijd. Wat ben ik toch blij dat je altijd voor me klaarstaat en zoveel regelt naast je eigen drukke bestaan”. Anne: “Ik zorg met plezier voor mijn moeder, een bedankje sterkt mij alleen maar meer om de zorg voor mijn moeder zo lang moeilijk vol te houden.”

Hoe werkt het?
1. Beroepskrachten in Zorg&Welzijn kunnen t/m 15 juli actiekaarten aanvragen bij Markant om uit te reiken aan mensen die een mantelzorger hebben.
2. De zorgvrager schrijft een bedankje of complimentje op de kaart (de beroepskracht mag dit ook voor hem/haar doen). Vul ook de vakjes in voor de naam en het adres van de mantelzorger en de eigen adresgegevens.
3. De kaart kan tot 31 augustus zonder postzegel op de post naar het antwoordnummer van Markant.
4. Markant plakt de persoonlijke boodschap op een bedankkaart, voegt een leuke attentie toe en verstuurt dit naar de mantelzorger.

Doe mee!
Help mee om zoveel mogelijk zorgvragers te bereiken, zodat zij hun mantelzorger via deze actie kunnen bedanken. Attenties zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang!

Vragen of meer informatie?  
Hebt u vragen over de kaartenactie? Neem dan contact met ons op:
T:  020 886 88 00.
M: info@markant.org

Over de actie
Beroepskrachten in Zorg&Welzijn kunnen actiekaarten aanvragen t/m 15 juli 2022 (zoveel en zo vaak als u nodig heeft).
Zorgvragers kunnen hun kaart met persoonlijke boodschap insturen tot 31 augustus 2022.
Voor de toegevoegde attentie geldt: zolang de voorraad strekt.
Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

 

Actiekaarten bestellen? Vul onderstaand formulier in.