Op donderdag 31 maart vieren de buurtteams in Amsterdam hun 1-jarig bestaan. Dat vieren zij door met mobiele koffiebars verschillende plekken in de stad te bezoeken om buurtbewoners te ontmoeten.

 

De Buurtteams in Amsterdam zijn op 1 april 2021 gestart. Er zijn er 33 verspreid over de stad. Buurtbewoners kunnen hier terecht als ze steun nodig hebben, of als ze vragen hebben over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten of veiligheid. De hulp is gratis. Het buurtteam werkt nauw samen met andere organisaties en specialisten in de buurt, zoals de Ouder- en Kindteams, huisartsen, geestelijke gezondheidszorg, woningcorporaties, wijkverpleging, zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties en Huizen van de Wijk. En ook met Markant!

Kom koffie drinken

Om hun 1-jarig bestaan te vieren , bezoeken de Buurtteams op 31 maart met 6 mobiele koffiebars verschillende plekken in de stad om het gesprek aan te gaan met Amsterdammers in hun buurt. Buurtbewoners kunnen een gratis kopje koffie krijgen en informatie ontvangen over de Buurtteams. Daarnaast kunnen zij ook op de vaste locaties van de buurtteams langskomen. Iedere bezoeker krijgt een ‘Hoe gaat het?’-ansichtkaart mee om aan een vriend, kennis of buurtbewoner te geven.

Actie voor jongeren

Voor jongeren is er deze dag een speciale actie die in het teken van de Week van het geld staat. Zij ontvangen van het Buurtteam een gratis koffiebon ter waarde van € 15 wanneer zij een afspraak maken bij één van de Jongeren Financieel Cafés.

Meer informatie

Meer informatie over de Buurtteams en hun adressen, vind je op: buurtteamamsterdam.nl