Met elkaar hebben we de belangrijke taak om mantelzorgers te herkennen en erkennen. Ruim twintig jaar geleden heeft Mezzo daarom het initiatief genomen voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement op 10 november. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers waardering. Dit jaar is het thema ‘Verras de mantelzorger’.

Feestelijke activiteiten in Amsterdam
De gemeente Amsterdam wil mantelzorgers die langdurig voor een naaste zorgen in het zonnetje zetten. Daarom zijn er die dag in alle stadsdelen feestelijke activiteiten gepland. U bent van harte welkom. Op de site van de gemeente Amsterdam treft u binnenkort het overzicht per stadsdeel. Bekijk het activiteitenoverzicht.

Vraag het mantelzorgcadeau aan
Woont u in Amsterdam en bent u mantelzorger? Of zorgt u voor iemand die woont in Amsterdam? Dan kunt u tussen 10 november en 30 november een VVV-cadeaukaart van €20 aanvragen bij de inloopbalie van het stadsloket in uw stadsdeel. Of online met DigiD via amsterdam.nl/mantelzorg.

Markant mag in opdracht van stadsdeel Zuid en Centrum het programma voor de Dag van de mantelzorg verzorgen. Dat doen we met veel plezier.

Amsterdam Centrum
Mantelzorgers die zorgen voor iemand of zelf wonen in stadsdeel Centrum zijn van harte welkom in De Bazel aan de Vijzelstraat. U krijgt een rondleiding door dit prachtige gebouw en een heerlijke lunch aangeboden. We starten het programma in Centrum op 2 verschillende tijdstippen:
– Programma 1: 12.00 uur – 15.30 uur. Rondleiding + lunch.
– Programma 2: 13.30 uur – 17.00 uur. Lunch + rondleiding.
Geeft u alstublieft uw voorkeur aan bij aanmelden.
Aanmelden kan tot 4 november bij Markant via ons aanmeldformulier of bel 0208868800 of mail ons o.v.v. uw naam en adresgegevens.

De privacyverklaring voor de Dag van de Mantelzorg van de gemeente Amsterdam is via deze link te vinden.

Amsterdam Zuid
Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand of zelf wonen in stadsdeel Zuid staat een feestelijk borrel klaar in Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stadionplein. U ben van harte welkom van 16.00 – 18.30 uur. Aanmelden kan tot 4 november bij Markant via ons aanmeldformulier of bel 0208868800 of mail ons o.v.v. uw naam en adresgegevens.

De privacyverklaring voor de Dag van de Mantelzorg van de gemeente Amsterdam is via deze link te vinden.

Gemeente Diemen
Mantelzorgers uit Diemen krijgen een uitnodiging voor de activiteiten in Diemen.

Landelijk
Niet alleen in Amsterdam en Diemen vinden activiteiten plaats. Een overzicht van activiteiten in het hele land treft u hier.

Verras een mantelzorger
Wilt u zelf iemand die zorgt voor een naaste verrassen? Dan kan dat! Klik hier.