Vandaag is het de Dag van het gezin. Een dag waarop stil wordt gestaan bij het belang van het gezin en alles wat daarbij komt kijken. Het gezin wordt ook wel de hoeksteen van de samenleving genoemd, maar niet iedereen maakt een even makkelijke start in het gezin.

Jonge mantelzorgers
Wist je dat in Nederland ongeveer één op de vier kinderen en jongeren opgroeit in een zorgsituatie? Een ouder, broer, zus, opa of oma heeft dan een langdurige ziekte, een lichamelijke of verstandelijke handicap, psychische ziekte of verslaving. Deze kinderen en jongeren noemen we jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en missen soms zorg en aandacht voor zichzelf – meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Dit kan invloed hebben op hun ontwikkeling gedurende het mantelzorgen op jonge leeftijd maar ook op het verloop van hun verdere leven.

Markant helpt!
Markant helpt kinderen met zorgtaken. Kijk op En nu jij! voor meer informatie en ons aanbod. Samen kunnen we het gezin versterken.