In maart ging de kaartenactie ‘Bedank uw mantelzorger’ van start. Inmiddels hebben al meer dan 200 mantelzorgers een kaartje ontvangen van degene die zij verzorgen, met een VVV-bon als dank.  

Waardering uitspreken is extra belangrijk in deze ‘coronatijd’, waar we minder fysiek contact met elkaar hebben!”, vindt Hanneke de Boer, van Markant. “Dankzij alle professionals die de actiekaarten onder hun cliënten hebben verspreid, voegt ze eraan toe. Zo’n 100 beroepskrachten in zorg en welzijn hebben al een set actiekaarten bij Markant opgevraagd. 

Drie-vliegen in een klap’
Actiekaarten kunnen nu ook namens de cliënt worden ingevuld. Professionals zullen minder fysiek contact hebben met hun cliënten vanwege de coronamaatregelen, maar hebben vaker telefonisch contact. Marloes Vermeulen, mantelzorgconsulent bij Combiwel Geregeld kwam ik cliënten tegen, nu gaat alles per telefoon. Het is fijn dat ik ook telefonisch iets leuks kan bieden. Daar krijg ik energie van, net als de verzorgde en de mantelzorger. Drie vliegen in een klap. 

De Boer nodigt andere beroepskrachten uit het voorbeeld van Marloes te volgen: “Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk cliënten hun mantelzorger bedanken. En dat is voor mantelzorgers echt een opsteker.”  

Helpt u mee?
Bent u beroepskracht in zorg en welzijn? U kunt een set actiekaarten opvragen bij Markant.
Dat kan telefonisch:  020 886 88 00 of met het aanmeldformulier. Dat vindt u
hier.