Update 2022
Per 1 januari 2022 vindt het inloopspreekuur van Duivendrecht voortaan plaats in Diemen. Mantelzorgers in Diemen en Duivendracht kunnen elke woensdagochtend terecht op het mantelzorgspreekuur in de Brede HOED. De mantelzorgmakelaars van Markant beantwoorden uw vragen rondom mantelzorg. De mantelzorgmakelaars kunnen ook worden gebeld en gaan zo nodig op huisbezoek. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 020 – 886 88 00. Voor meer informatie zie : https://www.markant.org/diemen/ 

—————————————————————————————————————————————–

 

Vanaf 20 augustus is er in het Dorpshuis in Duivendrecht een nieuw, gratis inloopspreekuur voor mantelzorgers, om de week op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. U kunt op werkdagen ook een belafspraak maken als u dat liever doet T. 020 – 886 88 00.

Regelingen en voorzieningen
Op het spreekuur kunt u zonder verwijzing terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Yolande Rijnders en Eugenie Overmars, mantelzorgmakelaars van Markant, beantwoorden uw vragen rondom mantelzorg. Bijvoorbeeld over regelingen en voorzieningen en vervangende mantelzorg. U kunt ook bij hen terecht voor emotionele ondersteuning en hulp bij regeltaken zoals het aanvragen van een PGB of een parkeervergunning.

Mantelzorgcompliment
Mantelzorgers die iemand verzorgen in gemeente Ouder-Amstel komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment: één of meer VVV-bonnen van 75 euro, afhankelijk van hoeveel naasten u verzorgt. Voorwaarde is dat u tenminste 8 uur per week of langer dan drie maanden zorg verleent aan een naaste in Ouder-Amstel en dat u ingeschreven staat bij Markant.

Gratis inschrijving
Inschrijving bij Markant is gratis en ook een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de Diensten Thuis. Hiermee kunt u extra huishoudelijke hulp met korting inkopen, bovenop de hulp die u ontvangt via de WMO. U kunt zich bij Markant aanmelden op het spreekuur of bel naar 020-886 88 00. Meer informatie op www.markant.org

Meer informatie over het inloopspreekuur