Op de palliatieve unit van een verpleeghuis in een buitenwijk van Amsterdam verblijft een bijzondere man. Hij is nog relatief jong, een vijftiger, en in zijn hoofd nog volop in het leven. Helaas laat zijn lichaam hem in de steek en is hij zijn laatste levensfase terecht gekomen.

Hij gaf aan veel gedachten te hebben en zou deze graag op willen schrijven. Maar dat is gezien zijn lichamelijke conditie onmogelijk. Een van de medewerkers van de palliatieve unit kwam op het idee een vrijwilliger bij ons aan te vragen en of zij hierbij behulpzaam kan zijn. Wij hebben hiervoor een geschikte vrijwilliger gevonden, die wekelijks bij hem langsgaat en afhankelijk van de energie van meneer zijn memoires en ideeën op zijn laptop opslaat.

Onze speciaal getrainde vrijwilligers worden een-op-een ingezet in de thuissituatie en in zorgcentra. Wij proberen altijd een goede match te maken, zodat het voor beiden iets toevoegt. Iedereen mag een vrijwilliger aanvragen bij ons. Voorwaarde is dat iemand in de palliatieve fase is en een korte levensverwachting heeft.

Ook een vrijwilliger aanvragen?
Zorgt u voor iemand in de laatste levensfase? Of bent u professional in de palliatieve zorg en wilt u overleggen over de mogelijkheden voor een vrijwilliger bij uw cliënt? Aarzel niet neem vrijblijvend contact met ons op via vptzamsterdam@markant.org of bel 020 886 88 00 en vraag naar Barbara of Marianne. 

Laat niemand in eenzaamheid sterven