Op 6 organiseert EventHands in samenwerking met Markant het ‘En nu jij!’-event in de stadsdelen West en Nieuw-West. Op dit nieuwe event voor jongeren, ouders en professionals uit de wijk wordt aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren die opgroeien met de zorg voor een ziek familielid of een familielid met een beperking. Het event vindt plaats in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger.

Op 6 juni vindt in het Wachterliedplantsoen in Bos en Lommer de eerste editie van het ‘En nu jij!’-event plaats. Er is een gevarieerd programma met muziek, film, fotografie, dans, graffiti, yoga en lekker eten. Bakkerij de Eenvoud zorgt met de mobiele bakkerij voor heerlijke verse broodjes en ondertussen worden er bijzondere gesprekken gevoerd.

Speciaal voor deze gelegenheid zullen Mad Rev (rapper) en Cato (accordeonspeelster) voor beide events een bijzondere samenwerking met elkaar aangaan: ter plekke schrijven zij een lied over de ervaringen van de dag. Dit wordt afgesloten met een knallend optreden. Beide events zijn gratis toegankelijk.

Met het ‘En nu jij!’-event willen de stadsdelen bewustwording creëren rondom de jonge mantelzorgers. Ook willen ze meer bekendheid geven aan de mogelijkheden voor ondersteuning van jonge mantelzorgers, waaronder het stedelijke programma ‘En nu jij!’. Dit programma wordt uitgevoerd door Markant, centrum voor mantelzorg. Het ‘En nu jij!’- event wordt georganiseerd door EventHands in samenwerking met Markant, centrum voor mantelzorg, georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel West en Nieuw-West.

Programma-informatie ‘En nu jij!’-event 2019

West
Donderdag 6 juni 2019, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Wachterliedpaviljoen, Wachterliedplantsoen 1-3, 1055 SB Amsterdam
Gratis toegang

Week van de Jonge Mantelzorger
Van 3 t/m 9 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Op verschillende plekken in Amsterdam wordt aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren tot ca. 25 jaar die opgroeien met een ziek familielid. Bijvoorbeeld een ouder die chronisch ziek is, of een broer of zus met een beperking. Ook kan er sprake zijn van psychische problematiek of verslaving. Terwijl deze kinderen en jongeren ondersteuning kunnen gebruiken, zijn zij vaak lastig te bereiken. In de Week van de Jonge Mantelzorger worden op verschillende plekken in de stad activiteiten georganiseerd voor of over jonge mantelzorgers.

Handige links
http://www.amsterdam.nl/jongemantelzorger
www.ennujij.nl