Wat geef je mee? Wat laat je achter? Dat is het thema van Pal live; een cultureel programma om indrukken op te doen over het leven in al zijn facetten. 

Het programma biedt een verscheidenheid aan onderwerpen die ons raken. Over belevenissen waar we mee te maken krijgen en die soms levens kunnen veranderen. Levensbedreigende ziekte, kwetsbaarheid, afscheid nemen en het levenseinde horen daar ook bij. Pal live biedt graag een podium aan mensen die deze onderwerpen niet uit de weg gaan. Een podium voor mensen die kans zien om deze onderwerpen op diverse manieren bespreekbaar te maken. Dit kunnen voorstellingen, tentoonstellingen en exposities zijn.

Vandaag wordt het festival afgesloten met de uitreiking van de Poëziewedstrijd.

De dood brengt – Voor even – Het leven – Dichtbij. Zomaar een paar regels uit de gedichtenbundel die op 24 september officieel wordt overhandigd. Uitreiking van drie illustraties gemaakt door Marlon Doomen bij de winnende gedichten. Na het voordragen van de gedichten worden ook de 3 kunstkaarten onthuld die horen bij de winnende gedichten.

Poëzie maakt moeilijke dingen bespreekbaar, is vrij te interpreteren en verbindt. Op 24 mei werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt van de poëziewedstrijd wat geef ik mee, wat laat ik achter. 90 dichters maakten via poëzie hun gedachten kenbaar over het leven en het afscheid van het leven. Ieder mens maakt zoiets mee, direct of indirect. Maar we vinden het ingewikkeld om het
hier met elkaar over te hebben.

Vanwege de huidige regels rond corona is deze uitreiking op uitnodiging.