Bijzondere stage…

Markant, centrum voor mantelzorg helpt mantelzorgers de zorg vol te houden. Mantelzorger zijn mensen die langdurig & onbetaald zorgen voor een naaste met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Dat doen we o.a. door het inzetten van vrijwilligers en stagiaires. Zij ondersteunen degene die ziek is of soms zelfs het hele gezin, zodat de mantelzorger wat ruimte krijgt.

Markant gaat vanaf september 2018 onderzoeken of ouders van een kind met een beperking ontlast worden wanneer een stagiaire ze komt helpen tijdens de drukke momenten in de ochtend (8.00 – 12.00 uur) en middag (15.00 – 19.00 uur).

Hiervoor zoeken wij jou!

Ben jij…

… een 3e jaars studenten Pedagogiek of Maatschappelijk werk?
… 2 à 3 keer per week, gedurende 6 maanden beschikbaar vanaf september 2018?
… flexibel en durf je initiatief te nemen? En
… krijg je energie van een gezin ondersteunen?

Dan kan jij met deze stage echt een verschil maken!

Neem contact met Elvan Kaplanseren van Markant. Elvan is coördinator en stagebegeleider. T. 020 886 88 00 of mailto:ekaplanseren@markant.org

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage ga je een gezin ondersteunen tijdens de drukste momenten van de dag. Je helpt het gezin met de dagelijkse bezigheden, zoals: tafel dekken en afruimen, kinderen klaarmaken voor school, helpen bij het huiswerk en andere activiteiten waar hulp bij gevraagd wordt. Je observeert de gezinssituatie en activeert de ouders waar dat nodig is. Belangrijk is dat je hierbij oog hebt voor het welzijn van het gezin, dat je geduldig bent, en afspraken na komt die gemaakt zijn.

Wat ga je leren?

Je leert tijdens deze stage planmatig te werken zoals je tijdens je studie hebt geleerd. Ook oefen je met gesprekstechnieken en leer je samenwerken met professionele organisaties. Je leert de sociale kaart van Amsterdam goed kennen en je leert meer over diversiteit.

Elvan begeleid jou!

  • Je krijgt van Markant een Be-learning aangeboden. Dit is een online training met huiswerkopdrachten en een terugkom dag.
  • Elke week heb je telefonisch contact met Elvan om te bespreken hoe het gaat en waar je eventueel tegenaan loopt.
  • Elke twee maanden volg je een intervisie bijeenkomst.
  • Je kan gratis deelnemen aan interessante themabijeenkomsten.

Jouw ervaring willen we graag horen

Markant is aan het onderzoeken of mantelouders zich gesteund voelen door de inzet van stagiaires tijdens drukke momenten van de dag. Daarom zullen we je tijdens je stage en na afloop vragen willen stellen. Dit kan via een vragenlijst of interview zijn.

Mantelouders zijn ouders die de zorg hebben over één of meerdere kinderen met een met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking.