Als je nu het pand aan de Tolstraat in De Pijp bezoekt, kun je je niet voorstellen dat hier over enkele maanden de deuren van Het Logeerhuis openen. En toch is het zo. Helaas wordt de streefdatum van 1 december niet gehaald door onvoorziene tegenvallers in de verbouwing. Maar lang zal het niet meer duren.

Pand Logeerhuis Tolstraat
Het Logeerhuis, Tolstraat 75-77 (vanaf de rode deur links tot en met de brede donkere deur rechts).

Als je als mantelzorger dagelijks zorgt voor een naaste, dan houd je vaak geen tijd en ruimte over voor jezelf. En vakantie of een weekendje weg kun je meestal al helemaal vergeten. Daar komt nu verandering in: per 1 december kan degene voor wie je zorgt logeren in Het Logeerhuis in de Amsterdamse Pijp. Met deze vorm van respijtzorg voorziet Stichting Logeerhuizen Amsterdam, waar Markant deel van uitmaakt, in een enorme behoefte. Het is weliswaar al mogelijk om een tijdelijke logeerplek te regelen in Amsterdam, maar alleen in een verpleeghuis. Daar is de zorg en de sfeer heel anders dan thuis. In Het Logeerhuis voelt het logeren meer als een vakantie in een luxe hotel. De zorg die wordt geboden is zoveel mogelijk als thuis. De logé kan en mag ook zijn eigen (leef)gewoontes aanhouden. En er zijn activiteiten waaraan je kan meedoen. Zo laat je als mantelzorger degene voor wie je zorgt met een gerust  hart achter. En dat vindt Markant een must.

Verbouwing Logeerhuis Tolstraat

Reserveren

Reserveren kan nog niet, maar je kunt wel alvast een indicatie aanvragen, zodat je snel een kamer kunt reserveren zodra we open zijn. Een indicatie is een jaar geldig. Zodra we open zijn, kun je tot 3 maanden vooruit reserveren. Niet-geplande logeeropvang is alleen mogelijk als er plaats is, maar het Logeerhuis biedt geen plek voor crisisopvang. Ook zijn er voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om te kunnen logeren. Neem contact met ons op als je vragen hebt hierover.

Ook is het mogelijk voor mantelzorgers om sámen met degene voor wie ze zorgen te komen logeren, bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vindt om hem of haar alleen achter te laten. Zo sta je even niet alleen voor de zorg en bovendien kun je alleen de deur uit om iets voor jezelf te doen. Het is ook een oplossing als je wilt testen of degene voor wie je zorgt goed kan aarden in het Logeerhuis. Zodat je daarna misschien wel een week op vakantie kunt gaan, met de zekerheid dat jouw naaste het prima naar zijn of haar zin heeft.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken nog vrijwilligers die straks willen meedraaien in het Logeerhuis. Zie hier de omschrijving.

Op de hoogte blijven of meer informatie?

Heb je interesse om gebruik te gaan maken van het Logeerhuis, of wil je om een andere reden op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een mailtje naar info@markant.org.

Heb je vragen, bel dan met Markant op 020-886 88 00 of mail info@markant.org