Een foto-impressie van activiteiten op de Dag van de mantelzorg op 10 november jongstleden. Zo kon je in het centrum een rondleiding doen in de Hortus, in Nieuw-West een online kookworkshop doen en in Zuid een mantelzorg-audiotour lopen. Ook kon je op meerdere plekken in de stad onze hartjesdames tegenkomen en knoopten onze medewerkers een gesprek aan met voorbijgangers.

Tijdens de straatacties in West, Zuid en Centrum konden voorbijgangers deze vrolijke dames en medewerkers van Markant tegenkomen. Ze deelden hartjes-lampjes uit en spraken buurtbewoners aan over mantelzorg.

 

Tussen het groen in de Hortus Botanicus. De hele dag door waren er tours met een gids die bijzondere dingen kon vertellen over de tentoongestelde flora.

 

In Nieuw-West hebben de deelnemers aan de kookworkshop (online of in de kookstudio) een heerlijke vegetarische lunch bereid van bloemkoolcouscous, gegrilde aubergine met yohurtsaus en granaatappel, bietendip en zelfgebakken pitabroodjes.

 

In Zuid ging de Mantelzorgaudiotour in première. Tijdens deze wandeling van 45 minuten door Amsterdam Zuid luister je via een koptelefoon naar de persoonlijke verhalen van mantelzorgers, jong en oud.