“Uiteindelijk zei ik: ik kan niet mee naar het ziekenhuis, neem maar een taxi. Terwijl ik in mijn hart voel dat ik hem moet helpen.”

Marion Bloem en Ivan Wolffers-Fotograaf Elmar Krop @ Sticky StuffZe is realistisch en blij met alles wat ze eerder samen kunnen hebben doen. Tegelijk valt het mantelzorgen haar zwaar (ze zorgde zeven jaar voor haar moeder en inmiddels even lang voor haar man) en heeft ze moeten leren ook voor zichzelf te zorgen, om niet helemaal in het zorgen voor anderen te verdwijnen.

“Minstens een uur per dag is nu voor mij,” zegt Marion in Mezza. Ze is met pilates begonnen, bewegen en verhalen delen met andere vrouwen in de les. “Iedereen heeft wel wat. Daardoor voel ik mij niet zo alleen. Niemand mag aan die tijd komen. Ook Ivan niet. Maar nog steeds botst het daardoor van binnen. Hij heeft een datum geprikt voor zijn bloedtransfusie precies op het moment dat ik een afspraak heb met een redacteur over mijn nieuwe boek. Een bijeenkomst die ik al vaker heb moeten afzeggen. Daar kan ik dan zo boos om worden: waarom is dat tijdstip niet met mij overlegd? Ik heb nog overwogen de redacteur in de buurt van het ziekenhuis te ontmoeten, maar zei uiteindelijk: ik kan niet mee, neem maar een taxi. Terwijl ik in mijn hart voel dat ik hem moet helpen.” Lees hier het volledige interview door NOUVEAU

REDACTIE NOUVEAU l Fotograaf Elmar Krop @ Sticky Stuff
Foto’s (c) Nouveau / DPG Media 2022

Herken je je in het verhaal van Marion en kan jij (ook) hulp gebruiken?
Neem dan contact op met Markant: info@markant.org of bel: 0208868800