Vanaf 3 november 2022 kunnen mantelzorgers uit Duivendrecht gebruik maken van het inloopspreekuur in het Dorpshuis in Duivendrecht. Op het inloopspreekuur kunnen mantelzorgers voor hulp en advies terecht bij mantelzorgconsulenten van Markant, centrum voor mantelzorg.  

Ben je mantelzorger in Duivendrecht of zorg je voor iemand die daar woont? Voel je overbelast of zoek je naar manieren om je zorgtaken te verlichten? Heb je vragen of weet je niet waar je terecht kunt voor het regelen van praktische zaken? Kom dan naar het inloopspreekuur voor mantelzorgers in Duivendrecht.

Dienstverlening
Het inloopspreekuur is er om mantelzorgers te helpen om in balans te komen en te blijven. De mantelzorgconsulenten kunnen je vragen rondom mantelzorg beantwoorden. Bijvoorbeeld over regelingen en voorzieningen en vervangende mantelzorg. Je kunt ook bij hen terecht voor emotionele ondersteuning. Of voor hulp bij regeltaken, zoals het aanvragen van een pgb of een parkeervergunning. De mantelzorgconsulenten kunnen je ook individuele ondersteuning bieden in de vorm van (een serie) gesprekken. Dat kan op het inloopspreekuur, maar eventueel ook thuis, telefonisch, online of op een andere locatie. Je kunt bij de mantelzorgconsulenten van Markant terecht met al je vragen rondom mantelzorg, zoals:

 

  • Waar vind ik de juiste hulp? 
  • Hoe vraag ik een indicatie aan? 
  • Welke financiële regelingen zijn er? 
  • Hoe ga ik om met alle veranderingen? 
  • Hoe kom ik weer aan mijzelf toe? 
  • Wat zijn de mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen? 
  • Zo nodig kan de mantelzorgconsulenten regeltaken overnemen. 

De mantelzorgconsulenten kunnen je daarnaast helpen met het inschakelen van een vrijwilliger die op afgesproken tijden bij je thuis kan komen. Zo heb jij even tijd om op adem te komen. Dit kan je helpen om de zorg voor de ander langer vol te houden. 

Inloopspreekuur voor mantelzorgers in Duivendrecht

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Dorpshuis Duivendrecht, Dorpsplein 60, 1115 CX in Duivendrecht
T: 020 496 2121