Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie… Als u zorgt voor iemand met dementie heeft u zich dat vast vaak afgevraagd. U heeft nu de kans om een unieke ervaring op te doen in de simulator van Into D’mentia. In deze simulator kunnen gezonde mensen ervaren hoe het voelt om met dementie te leven. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Markant haalt de cabine op 9 en 10 november naar hartje Amsterdam.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op u af en vaak staat u er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar, maar tegelijk ook heel waardevol. Voor uw naaste, maar vaak ook voor uwzelf. De persoon met dementie kan uw partner zijn, een van uw ouders of een andere goede bekende. De zorg voor hem of haar is zwaar en wordt gedurende het ziekteproces vaak zwaarder. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Door zelf in even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaart u hoe ingrijpend deze ziekte is. Deze kennis helpt u om u beter in uw naaste met dementie te verplaatsen en te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het gemakkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan uw eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is. 

De simulatie vindt plaats in een mobiele cabine, waar een woonkeuken is gebouwd. Zodra u binnenkomt, ervaart u direct wat het is als u op dat moment dement zou zijn. En daarmee is Into D’mentia uniek; nergens op de wereld kunt u deze beleving ervaren. 

Beleef het op 9 en 10 november

In het kader van de Dag van de mantelzorg, heeft Markant geregeld dat de simulatiecabine 2 dagen in hartje Amsterdam komt te staan. Na een kort instructiegesprek van 5 minuten gaat u de cabine in en ervaart u gedurende 25 minuten ‘de persoon met dementie’. Direct aansluitend vindt een nagesprek plaats van eveneens 25 minuten. Rekent u dus op 1 uur totaal. 

Into D’mentia staat op 9 en 10 november in de Jodenbreestraat in Amsterdam. Per dag kunnen 16 mensen deelnemen. Er zijn tijdslots tussen 9.00 en 17.00 uur. Mantelzorgers uit stadsdeel Centrum hebben voorrang bij inschrijving. Schrijf u snel in, want vol=vol.

Aanmelden 

Voorproefje? Klik hier.