Claudia Hoogerheijde, vrijwilliger palliatieve terminale zorg (VPTZ), doet verslag van een zeer geslaagd vrijwilligersuitje

Een uitje met collega-vrijwilligers VPTZ van Markant.
Weer zo’n fijne blijk van waardering voor iets wat wij, denk ik, allemaal ‘gewoon’ doen omdat wij dat willen. In ieder geval was ikzelf blij verrast door deze aangekondigde verwennerij. Met elkaar langs de beeldententoonstelling van Art Zuid en later naar Grieks specialiteitenrestaurant Kriti.

Benieuwd als ik was naar de andere collega’s, trok ik toch in eerste instantie op met de mensen uit mijn eigen opleidingsgroepje, want die had ik toch ook al een tijdje niet gesproken. En zo verging het eigenlijk iedereen wel. Later raakten we, al beelden kijkend en bediscussiërend, ook met de andere collega’s in gesprek en deelden we onze ervaringen uit dit mooie vrijwilligerswerk.
Het was wat frisser dan gedacht, dus werd er een tussenstop ingelast bij het verzamelpunt van Art Zuid op de Minervalaan. En ook daar konden VPTZ-coördinatoren Margriet en Nicole het niet laten. Zij raakten in gesprek met een mevrouw die haar thuissituatie even wilde verruilen voor wat ontspanning. Zij bleek thuis een ernstig zieke te hebben.
De kans is aanwezig dat straks één van ons deze mevrouw gaat ondersteunen.

Niet iedereen was in de gelegenheid om mee te lopen en mee te eten, dus de samenstelling van de groep veranderde wat bij binnenkomst van het restaurant.
Margriet bedankte ons allemaal voor onze inzet (dus ook de anderen, die er niet bij konden zijn!) en vertelde dat er een dankbare familie was die een schenking had gedaan, waar wij deze avond allemaal van konden meegenieten. En ook daar sprak Margriet iemand aan, maar dan nu met de vraag om bij ons als vrijwilliger in te stromen. Wie weet zit zij bij het volgende uitje ook bij ons aan tafel….
Wat hebben we lekker gegeten, al werd het in sneltreinvaart geserveerd. Eén van ons vond het eten zo verrukkelijk dat ze nog een maaltijd voor de dag erna meekreeg met het voorschrift hoe lang en op welke stand het geheel op te warmen.
Het was een middag en avondje genieten, lachen en bijkletsen. Daar kunnen we weer een tijdje op teren. Nicole, Margriet, Lobke en Lia, hartelijk bedankt voor dit uitje!

Claudia Hoogerheijde