Van 10 tot en met 16 oktober is het de Week van de mentale gezondheid. In die week staat het belang van een gezonde geest onder de aandacht. Want naast fysiek gezond blijven, is lekker in je vel zitten minstens zo belangrijk. Een goede mentale gezondheid is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor mantelzorgers. Zij zorgen veel en intensief voor een naaste met een (chronische) ziekte of een beperking. Om mantelzorgers te helpen mentaal gezond te blijven, organiseren we verschillende bijeenkomsten voor ontspanning, ondersteuning en balans.

Zo start volgende week maandag de cursus De zorg de baas. In deze online editie leer je in 5 bijeenkomsten de balans te vinden tussen zorgen voor je naaste en zorgen voor jezelf. Je krijgt tips hoe je meer energie overhoudt, door de zorg anders te regelen. En je krijgt tips om meer te genieten en meer tijd vrij te maken voor jouw eigen behoeftes en wensen.

We hebben vrijwilligers beschikbaar, zodat jij met een gerust hart deel kan nemen aan de training.

Wanneer: maandag 17, 24, 31 oktober, 7 en 21 november.
Waar: online via Teams.

Zorg jij langdurig en intensief voor een familielid of andere naaste met een ziekte of beperking? Merk je dat de zorg steeds meer van je vraagt? Dan is cursus De zorg de baas iets voor jou.
Lees meer en geef je op…

Heb je niet zoveel tijd? Maar ben je wel op zoek naar ondersteuning, informatie en advies bij het zorgen voor een naaste? Kom dan naar de informatieavond Zelfzorg voor mantelzorgers. Een informatieve avond over zorgen voor een ander én daarbij goed blijven zorgen voor jezelf Ook ontmoet je gelijkgestemden waar je herkenning zult vinden.

Wanneer: dinsdag 25 oktober. Inloop 18.30 uur. Start 19.00 uur. Afgelopen uiterlijk 21.30 uur.
Waar: Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125h, 1057 DZ Amsterdam

Zorg je voor een naaste en kun je ondersteuning, informatie of advies gebruiken? Heb je soms het idee dat je emmertje (bijna) overloopt? Kom naar de informatieavond.
Lees meer en geef je op…