Na 12 jaar gaat algemeen manager Karin de Roo Markant verlaten. Maar ook niet helemaal, want ze gaat verder bij Stichting Logeerhuizen Amsterdam. Dat is een samenwerking van Markant en stichting DoYourself. Medio dit jaar opent het eerste logeerhuis in de Amsterdamse Pijp. En het plan is dat het niet bij dat ene huis blijft.

Karin de Roo: “Sinds we de sleutel hebben van het pand in de Tolstraat, is het plan voor het logeerhuis in een stroomversnelling gekomen. Zoveel te regelen! Eigenlijk heb ik de afgelopen anderhalf jaar twee banen gehad, die van manager Markant en initiatiefnemer van het logeerhuis. Nu het logeerhuis in de laatste fase zit en we ook al bezig zijn met nieuwe panden, wordt het gewoon te veel. Ik moet een keuze maken. En omdat ik al 12 jaar manager van Markant ben, heb ik besloten plaats te maken voor nieuw bloed.”

Mooie dingen

Karin kijkt terug op een mooie periode, waarin Markant behoorlijk is gegroeid. Zowel in aantal medewerkers als projecten. “Toen ik net begon, gaven we bijvoorbeeld alleen de training De zorg de baas”, vertelt ze. “Inmiddels hebben we een heel pakket aan trainingen en workshops. We kijken goed naar wat de mantelzorger nodig heeft en passen onze diensten daar voortdurend op aan. We hebben mooie dingen ontwikkeld. Een van de dingen waar ik echt trots op ben, is dat we de jonge mantelzorger de afgelopen jaren op de kaart hebben gezet. Dat is echt een verdienste van Markant. We hebben daar jarenlang veel tijd en energie in gestoken. Het gaat om een grote groep die tien jaar geleden helemaal niet zichtbaar was.”

Vertrouwen

Het vertrek gaat ook gepaard met weemoed. Karin: “De tijd is echt omgevlogen. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik hier al 12 jaar zit. Dat is een goed teken. Ik heb hier met veel plezier gewerkt, heb ontzettend veel geleerd en de hele groei van Markant meegemaakt. Nu kan ik met een gerust gevoel vertrekken. Er staat een stevige organisatie en ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Markant.”

Wat Karin gaat missen? “Ik ga de werkplek wel missen, fantastisch om midden in de stad te werken op de Zwanenburgwal. Maar het meest ga ik al mijn bevlogen collega’s missen. Dat zijn stuk voor stuk mensen die werken met hun hart.”

 

Karin vertrekt officieel per 1 mei 2023. Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend, de sollicitatieprocedure is in volle gang.