Vanaf 1 juli 2020 gaat Markant mantelzorgers in Duivendrecht ondersteunen. Het aantal inwoners dat ingeschreven staat bij mantelorganisatie Mantelzorg & Meer is lager dan verwacht. Dat blijkt uit de evaluatie van de mantelzorgondersteuning over de afgelopen 4 jaar. Om het bereik te vergroten is Markant benaderd. Markant is ook actief in Diemen en in Amsterdam.

“We zijn als gemeente verantwoordelijk voor het bieden van hulp om inwoners zo zelfstandig mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daarin vervullen onze mantelzorgers een belangrijke rol. Daarom willen we ze ook goed mogelijk ondersteunen. Ze doen fantastisch werk en zijn onmisbaar”, aldus Rineke Korrel, wethouder wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Ouder-Amstel.

Inloopspreekuur
Markant gaat ook een tweewekelijks inloopspreekuur houden in het Dorpshuis. Daar kunnen mantelzorgers terecht voor vragen en ondersteuning. Mantelzorgers in Duivendrecht ontvangen een brief van de gemeente of zij zich willen overschrijven naar Markant of dat zij bij Mantelzorg & Meer willen blijven. Mantelzorgers uit Duivendrecht kunnen vanaf 1 juli gebruik maken van het ondersteuningsaanbod van Markant. Denk aan diverse bijeenkomsten en trainingen, maar ook de inzet van vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de website  van Markant.

UPDATE: Per 1-1-2022 kunnen mantelzorgers uit Duivendrecht wekelijks terecht op het spreekuur in Diemen. Deze is elke woensdag van 9.00 tot 14.00 uur in De Brede HOED, D.J. Den Hartoglaan 8, 1111 ZC in Diemen.

Inschrijven
Bent u mantelzorger en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich aanmelden bij Markant. Neem contact op met Markant en informeer naar de mogelijkheden van inschrijving. Markant is bereikbaar op telefoonnummer 020 886 88 00 of per e-mail info@markant.org.