Wethouder Rineke Korrel bezocht afgelopen donderdag het Mantelzorgspreekuur van Markant. Het spreekuur is vorige maand gestart en heeft om de donderdag van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het Dorpshuis in Duivendrecht. Mantelzorgers kunnen hier met allerhande vragen terecht. “Het is goed om te horen dat zij de weg naar het spreekuur nu al weten te vinden.”

Mantelzorgmakelaars Eugenie Overmars en Yolande Rijnders zijn er alles aan gelegen mantelzorgers zoveel mogelijk te ondersteunen met informatie en adviezen. Ze leggen de wethouder onder meer uit welke vragen ze zoal krijgen. “Heel divers,” vertelt Eugenie, “zo krijgen we vragen over financiële regelingen, het aanvragen van een indicatie ofwel PGB, het organiseren van respijtzorg en zo meer.” “We kunnen en doen niet alles zelf, maar werken binnen een breed netwerk, waarbinnen vaak veel mogelijk is. Zoals op het gebied van respijtzorg, waarvoor we bijvoorbeeld mantelzorgers en de persoon die ze verzorgen kunnen koppelen aan een vrijwilliger, die hen dan kort- of langdurend wat zorg uit handen neemt,” vult Yolande aan, “hierdoor krijgt de mantelzorger weer wat tijd voor zichzelf.” De wethouder is erg enthousiast over het spreekuur. “Een goede, laagdrempelige voorziening voor mantelzorgers uit Duivendrecht. Ik hoop dat zij de weg naar het spreekuur blijven vinden, zodat ze de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en verdienen.”

Bent u mantelzorger en woont u in Duivendrecht? Kijk dan hier voor meer informatie en ontdek hoe Markant u kan helpen met uw mantelzorgvragen.